Půjčka po skončení insolvence

Prošli jste úspěšně celým oddlužovacím procesem a máte za sebou osobní bankrot? Pak se vám podařilo zbavit se neúměrné dluhové zátěže a konečně můžete začít s čistým štítem nanovo. Jen by bylo dobré poučit se z chyb z minulosti a znovu je neopakovat. Jistě víte, že osobní bankrot není samo sebou a nelze jej aplikovat na všechny dluhy a závazky. Má zákonem stanovená pravidla a ty je nutné bezpodmínečně dodržet, nehledě na to, že o každém osobním bankrotu rozhoduje soud a je zcela na jeho uvážení, zda vaší žádosti vyhoví či nikoli. Po skončení insolvence ovšem bude zřejmě ještě vaše osoba evidována v centrálním registru klientských informací, což může šanci na úspěšné schválení jakékoli úvěrové žádosti poněkud zkomplikovat. Ovšem záleží tak na tom, kolik peněz vlastně požadujete a jaké máte představy o celkové půjčce. Existují jisté možnosti, kdy je možno i po skončení insolvence opět získat půjčku. Svoji důvěryhodnost zvýšíte třeba zástavou majetku či ručením další osobou jako spolužadatelem o půjčku. Záleží však na konkrétní úvěrové společnosti, na jaké podmínky je ochotna přistoupit a nakolik zváží míru podstoupeného rizika. Někdy to může být třeba jen za cenu vyšší úrokové sazby a získáte bez problému půjčku dle svých představ. Kde najít dobrou půjčku po skončení insolvence?

Chci půjčku

Půjčka v bance

Pro zadlužené jedince je jakákoli bankovní půjčka nedostižným snem, jelikož banky striktně dodržují své interní předpisy a ty jasné říkají, že zadluženým lidem půjčky neposkytují. Jednají tak vlastně i v zájmu klienta, jelikož se jej snaží ochránit před dluhovou pastí a přílišnou zadlužeností. Nehledě na to, že narůstající nesplacené závazky, dluhy v exekučním řízení nic nevypovídjaí o tom, že  se jedná o klienta s dobrou platební morálkou, který bez problému půjčku splatí. Tím stoupá i riziko případné půjčky, což v konečném výsledku srazí vaši bonitu na totální minimum. I když ale máte již veškeré své dluhy splaceny a insolvence vám již skončila, přesto je vaše osoba stále vedena v registru, což může být při lustraci osob v bance opět zásadní překážka k úspěšnému schválení bankovní půjčky. Pokud tedy chcete půjčit peníze a máte za sebou insolvenci, možná bude dobré nejprve požádat o výpis z registru a zjistit, zda jste v něm stále vedeni či nikoli. Pokud ano, pak raději zvolte takového poskytovatele, u něhož pravděpodobnost půjčky stoupá směrem nahoru. V opačném případě jen ztrácíte svůj drahocenný čas.

Nebankovní půjčka pro každého

Máte-li potíže s penězi a i po skončení insolvence potřebujete finanční výpomoc, pak jistě bude dobré obrátit se na nebankovní sféru, která nabízí nespočet variabilních řešení. Vzhledem k tomu, že zde každou podanou žádost posuzují individuálně, šance na úspěšné schválení úvěrové žádosti stoupá směrem nahoru. Vždy máte možnost vyjednat si takové podmínky, které budou odpovídat vašim aktuálním potřebám. U nebankovních subjektů naleznete přímo sekci půjček v insolvenci nebo po skončení insolevence, což je kategorie přesně pro vás. Tato kategorie zahrnuje celou řadu nebankovních úvěrových produktů, které poskytovatelé nabízí za rozličných podmínek. Liší se nejen výší úrokové sazby, ale i dobou splatnosti, či jiných benefitů navíc, které úvěrové společnosti ke svým produktům nabízí. Není výjimkou, že se vám může podařit narazit na právě dobrou akční nabídku, která kolikrát cenu za půjčku dokáže srazit na totální minimum. Také jistě není od věci k výběru vhodné půjčky využít online srovnávač půjček, kde do systému jen zadáte své požadavky a okamžitě máte před sebou celou škálu úvěrových produktů aktuálně dostupných na trhu. Stačí si je jen porovnat a jednu alternativu zvolit.

Sjednat půjčku

Malá půjčka bez registru

Pokud máte za sebou trable s financemi a úspěšně jste završili období insolvence, pak jistě nebude dobré pouštět se do velkých rizik, ale sjednat si jen půjčku v takové výši, kterou velmi akutně potřebujete. K tomuto účelu slouží zejména malé drobné nebankovní půjčky tzv. mikropůjčky, které slouží především k tomu, aby pomohly v nenadálé finanční tísni. Mezi tyto půjčky se řadí typické půjčky před výplatou, pro nezaměstnané, matky na mateřské, důchodce, studenty, pro lidi na sociálních dávkách atd. Díky takové půjčce můžete celkem bez problému získat pár tisícovek, ovšem s krátkou dobou splatnosti, která se pohybuje od několika dní až po jeden měsíc. Poskytovatelé tak předpokládají, že jeden měsíc je dost dlouhá doba na to, aby vám další příjmy dorazily na účet, z nichž můžete bez problému půjčku splatit. Malou mikropůjčku si sjednáte velmi rychle jen online a nemusíte kvůli tomu nikam na pobočku a vyplňovat stohy papírů. Stačí, když jen na webových stránkách poskytovatele rychle vyplníte jednoduchou online žádost, v ní uvedete své identifikační a kontaktní údaje a posuvníkem na webu si nastavíte výši půjčky a dobu splatnosti. Jakmile žádost odešlete, o její další zpracování se postará plně automatizovaný systém, který ji vyhodnotí a vás neprodleně informuje o výsledku schvalovacího procesu. Jelikož nebankovní společnosti jsou si plně vědomi toho, že čas hraje dost podstatnou roli, nezdržují se u tak malých půjček náhledem do registru a půjčku poskytnou třeba i za cenu vyšší úrokové sazby. Takže mikropůjčku si sjednáte bez jakéhokoli papírování, které doprovází každé jednání o půjčce na pobočce. Je-li vám půjčka schválena, peníze neprodleně odchází na bankovní účet nebo jsou vyplaceny v hotovosti za pomoci alternativní metody, kdy si stačí zajít do nejbližší trafiky nebo dojet na čerpací stanici. Půjčka je neúčelová, tudíž nemusíte nikomu sdělovat, na co peněžní prostředky použijete a jak s nimi naložíte.

Po skončení insolvence jistě stojí za úvahu i půjčka od soukromého investora, kterou si vždy lze sjednat za individuálních podmínek a výši, jakou právě potřebujete.